Animation Director with experience in all aspects of creativity process, from concept to post production.

My Shortfilm 'Audioguide' was awarded Grand Prize at Castelli Animati Festival and 'Fuorifuoco' won the 'Special mention of the Jury' at Capalbio Cinema Festival, has been screened in numerous festivals, like Annecy and is featured on 'Stash' and 'The Passenger' magazine
I currently live and work in Milan being involved in cinema, advertising and television. My works include opening sequences for Massimo Venier's 'Il Giorno in Più' written by Fabio Volo and Alina Marazzi’s documentary 'Vogliamo Anche le Rose'. I worked on many films by Silvio Soldini and created the video for WE-Women for Expo accompanied by Erica Mou's soundtrack.

An exclusive interview of my works has been on-air on SKY ARTE: Animania, a journey through the world of italian most famous and recognized illustrators.

A solo exhibitions has been screened at:
Cristina Diana Seresini’s expanded animation - Between video art and commercial design . Invideo 2015 http://www.mostrainvideo.com/p.aspx?t=general&mid=203&l=en

and "Between Mouse and Pencil. Italian animation at 50th Festival of New Cinema in Pesaro"

I'm also professor in 'Tecniche di animazione digitale' at Urbino University of fine art and lecturer at Bergamo Carrara University
Filmografia:

Canzone Ecologica (2007, HD, col. 5'; produzione Sky Cinema italia)
the Audioguide (2006, HD, col. 5'; produzione Sky Cinema italia )
Fuorifuoco (2004, 35mm, col, 5' autoproduzione)
Sottosopra (2002, Digital Beta, col, 5' autoproduzione)​​​​​​​
Titoli di testa per Film:

'il colore nascosto delle cose' (2017) di Silvio Soldini
'Nemiche per la pelle' (2015) di Luca Lucini
'Il comandante e la cicogna' (2012) e 'Altri occhi' (2013) di Silvio Soldini
'The Mercury Conspiracy' (2013) di Luca Barbareschi
'Il giorno in piu' (2011) di Massimo Venier con Fabio Volo
'Vogliamo anche le rose' (2007) e 'Tutto parla di te' (2012) di Alina Marazzi
'L'intervallo' (2012) di Leonardo di Costanzo
'Cosa voglio di piu' (2010) di Silvio Soldini
'Agata e la tempesta' (2004) - 'Giorni e Nuvole' (2007) di Silvio Soldini
'Il colore del vento' (2011) di Bruno Bigoni
'Niente Paura' (2010) di Piegiorgio Gay
'Rudy' (2006) e 'Le sorelle Diabolike' (2008) di A.Bettinetti 
'Tu la conosci Claudia?' (2004) di Massimo Venier
'Venti' (2000) di Marco Pozzi
Spot, sigle e altro:

MLOL PLUS (2015, animazione HD, 4x30”, spot per biblioteche on line)
Swinging Roma (2015, HD, animazioni per documentario, produzione Sky Arte)
Under (2015, illustration for a documentary of multi-screen film installation on the art offreediving)
Martino Gamper for Prada Teaser (2015, HD, 15” spot per canali social)
UBS Plenaria (2014, 2015, HD, 4’, video infografica)
Madina (2014, HD, 2’, video per monitor negozi)
WE (2013, HD, col 1'40' video ambasciatore del progetto Women for expo 2015)
Ecoincentivi Toyota (2013, HD, col, 20' spot televisivo, produzione Diana Films),
Video Diana (2012, 35mm, 1', sequenza animata per il flm 'il comandante e la cicogna' di S.Soldini),
Decollage, (2013, HD, 20', sigla per 'Lumiere & Co'),
Eni awards 2013 (HD, col, 6x2', videoracconti animati delle scoperte vincitrici, prod. HFilms),
Battelfield-il giudice e il segreto di stato (2012, HD, 3' sequenze animate per flm di B. Oliviero)
Eni awards 2012 (2012, HD, col, 6x2', produzione HFilms),
Painè / Music for the middle of the night (2009, HD, 30', videoclip in formato esteso, prod. Compl8),
Vogliamo anche le rose (2007, HD, 6' sequenze animate per il flm di Alina Marazzi),
Sky Cinema Comedy, the ident (2011, HD, 20', sigla per il canale Sky, produzione Frame By Frame),
Promo Sky.it (2005, video, col, 30', spot televisivo, produzione Sky),
Promo Sky Prima la (2005, video, col, 4x6' spot televisivo, produzione Sky),
Miccia prende fuoco (2003, video, 4', videoclip per Massimo Zamboni, produzione Fandango),
Olay of Olaz Complete Care (2004, video, col spot per Saatchi & Saatchi Londra),
Gli atti indisciplinati (14/11/2002, show multimediale con il gruppo rock Verdena, per la rassegna Parallel Exit, Fondazione Sandretto Re Rebaudengo)
Festivalbar (1999, video, 15', col, sigla per la celebre trasmissione musicale utilizzata fno al 2005)
Back to Top